Torsdag 31/3-11

Det var väldigt tungt att jobba ett 11h pass igår, det var ju så länge sen sist nu och snart är det dags igen. Bara en dag till sen jobbar jag vanligt igen. Förstår inte hur mina chefer orkar jobba 11 timmars pass i 1 hel månad, det kan ju inte vara bra! Aja de behöver ju faktiskt inte jobba så mycket som det gör eftersom Jag och Linda faktiskt kan jobba själva..
För övrigt händer det inte så mycket, det är rätt tråkigt men vad ska man göra?

Laban, Laban, Laban...

Åhh dumma Laban, han har precis vält ner en kruka och inte vilken kruka som helst utan Christoffers favorit kruka. Klanten Laban ville så gärna ut på ballkongen så han hoppade upp i fönstret där det står en massa krukor ivägen. Så välte han 2 st men som tur var gick bara en sönder av hans två favoriter.
Jaja inte mycket att göra åt saken än att försöka hitta en ny kruka som ser ut som den gamla.
För att få Christoffer på lite bättre humör när han kommer hem så skrev jag en Harmonisk Lapp till hann.


Modell för en dag.

Uch idag blir en lång dag på jobbar nämligen hela dagen från 10,30-21,30 plus att jag jobbar så imorgon med. Chefen är nämligen borta så då får man vara snäll och ta passen.
Jag hoppas jag får ledigt en dag denna veckan iaf, kanske Söndagen?

När Johan var här i helgen så hade han sin systemkamera med sig så då ville jag att Laban skulle vara modell för en dag och givetvis ställde brossan upp med att ta lite foto =)










Nya Jobbet.

Igår var min första provdag på det nya jobbet. Det gick riktigt riktigt bra. Det har varit så kul och jag vet att Jag kommer stortrivas! Vår dag bestod av lite genomgång när jag kom dit, Middag, åka till Badhuset i Ystad för att träna simmning och göra lite motions träning sen fri lek den sista halvtimmen. Ja sen var man hemma vid 20 tiden och då var det dags att göra alla redo för sängen. sen Poff så var klockan 21,30, Tiden bara sprang iväg och jag hade det så roligt. Där fanns så mycket kärlek och skratt. Vilket underbart jobb!

Fin besök från Simrishamn och Karlshamn.

Igår fick vi besök av min kära Bror, hans fru och min älskade brorson och även Mamma och Pappa. Mamma och Pappa kom först så vi åkte ut till Svaneholms slott jättemysigt var det och lagom varmt i luften. Efter vår lilla promenad så åkte vi hem och åt tunnbrörulle  efter vårt lunch så kom Johan och Anna då blev det massa mys med brorsonen min <3 Han har blivit så stor nu, det går så snabbt!
När Johan och Anna hade fått i sig maten så fikade vi alla på Kaffe och Glass.
Christoffer och jag fick även jättefina blommor av både Mamma, Pappa och Johan, Anna.



Den nya Shabby Chic hallen.






Sen fattade Laban väldigt snabbt tycke för kogarna =)


Shabby Chic <3

Vilken dag det har varit idag, Christoffer och Jag fick sånt jävla ryck att köpa nya möbler.
Den här gången så var det dags för en renovering av hallen.
Vi håller just nu på att fixa till och sätta ihop allting. Det kommer bli så sjukt fint. Lantligt Chabby Chic <3

Och så vann jag 2 st ramar på Tradera som jag flitigt ska sätta upp i Hallen eller sovrummet.
Här har vi dem.

God Morgon.

Håller just nu på att bettar på ett par supersnygga Björn Borg sneakers, det är sån kick med Tradera det här att man ska vinna över andra. Dock kan man ju inte spåra iväg med priset hur mycket som helst då är det ju inte lönt, man ska ju få det billigt.

Veckohandling på gång.

Nu ska vi snart kila ner till affären för att veckohandla, tråkigt tråkigt.
Men vilket härligt väder det har varit idag, hade hur många som helst som kom och handlade glass. Så underbart, man får hoppas att det håller i sig =)

Nej till huset.

Nej tyvärr blev huset inte vårt, tråkigt men sånt är livet.
Det är bara att leta vidare. Det dyker ju upp hus hela tiden så.
Nu blir det gröt. Tjing.

Snart snart.

Ja nu är det snart dags, det blir väl kanske vi 10 tiden som allting är klart. Men jag har faktikst inte tänkt på det så mycket kanske lika bra med tanke på att vi kanske inte ens får huset.
Jag skriver iaf så fort vi får reda på svaret.

Idag jobbar man förmiddag, det gör jag hela veckan tisdag till Lördag sååå skönt. Och på Söndag är det min första provdag på det nya jobbet..
Ska hinnna med att motionera idag, sen plocka undan lite saker. Sen händer det inte så mycket mer idag.

Lite mys med Laban.

Spänning.

Imorgon kl 09,00 händer det, då får vi veta om huset blir vårt lr inte.
Jag är så spänd. Det kommer nog bli svårt att sova inatt.
                     

Promenad i Simrishamn.

Vilken härlig dag det har varit idag, solen skiner och det börjar bli riktigt varmt ute. Mamma, Systeryster och Jag var ute och gick i lilla Simrishamn det var så härligt. Roligt att ta en sväng på "stan" för att se hur allting har förändrats. Men allting var sig nästan likt. Fast man uppskattar Simrishamn mer nu än vad man gjorde när man var yngre.
Nu ska vi snart äta grillade biffar med kokt potatis och brunsås. Första grillningen för i år. Mums.





Helgen snart här.

Idag har jag faktikst börjat plugga lite smått i körkortsboken ett steg närmare mitt mål. Det svåra är ju att ta tag i det hela. Men så fort jag får reda på mitt nya schema så ska jag boka in mig på körskolan i Ystad. Sen är det ju bara att tuta och köra.

Nu är helgen här igen, idag jobbar jag eftermiddag så det får bli en mysdag imorgon med älsklingen. Till helgen kommer Systeryster ner med sin Laitnor och förhoppningsvis hinner de hälsa på oss, eller så får jag och Christoffer åka till Simrishamn och hälsa på dem där. Något av de blir det iaf.


Mötet avklarat.

Mötet gick kanonbra! Alla var verkligen hur rara som helst, de berättade hur kul de brukade ha men att de även kan vara dagar som är jobbiga (så klart) som det är inom alla yrken. Och på Fredagarna var "soft" dagarna, då blev det nybakade bullar på morgonen, karaoke tävlingar, wii och en massa annat kul.
Jag ska vara på ett hem där alla Brukare och Assistenter är samlade så om det skulle vara något problem så är det ju bara att fråga någon om hjälp vilket känns extra tryggt.
Jag ska börja att gå bredvid en tjej och jag börjar redan på Söndag den 27e. Jag tror jag kommer trivas superbra.
Nu får jag bara hoppas att det finns jobb för mig efter sommaren med. Men som sagt, nu har jag fått in en fot i branchen så nu är det lättare att söka fasta tjänster.
Jag är så glad så glad.


Svart gott Bröd.

Idag har jag ett möte på LSS avdelningen för att få reda på när jag ska börja och se mig omkring på min nya arbetsplats. Nu får jag chansen att ställa lite frågor med.
Berättar mer om det sen.

Igår bakade jag ett otroligt gott bröd som ni bara Måste prova! Det är saftigt och supergott även några dagar efter bakningsdagen.
Receptet hittar ni här, och även om det är en baktid på 3h 45 min så är det så värt det.
http://www.tasteline.com/Recept/Brunkebergs_svartbrod

Tiden närmar sig.

Morgon på er.
Vaknade för någon timme sedan men har precis fått i mig lite frulle. Idag jobbar jag faktiskt kväll så slutar kl 21 så nu hinner jag med att göra en del saker på dagen.
Är så sugen på att handla kläder och skor, men jag måste försöka låta bli och bara spara ist. Vem vet hur nära huset är, kanske precis runt hörnan?. Och då vill man ju faktikst lägga pengarna på att inreda huset precis som man vill. Den här gången sa vi till varandra att inte hoppas för mycket, för det är så mycket som kan hända. Men ändån så har vi planerat klart allting redan. =)
Det är ju så svårt att inte göra det. Tiden börjar närma sig nu.


Tisdag 15/3

Håller på att lägga upp mina skor jag köpte på tradera för ett tag sen, de va inte helt ok eftersom klacken var alldeles för hög. Man kan inte alltid ha tur med sina köp som man gör där. Och så fort jag fått in de pengarna från skorna (som jag hoppas att jag lyckas sälja) så ska jag köpa mig de blommiga skorna från H&M.
Idag blir det jobb från 12-17 och innan dess ska jag hinna sola, motionera och så tänkte jag även plugga lite till körkortet.

Händelserik Helg.

Vilken händelsefylld helg det har varit. Jag har varit på besök i Simrishamn och överaskade mamma och pappa med frukostbullar och självklart mig själv, det var glada men förvånade miner. Sen tog jag tåget hem och gjorde mig snabbt i ordning för att få besök av Sandra och Erik. Det blev filmmys med massa godis och god mat.
En otroligt lyckad helg!

Ja, när det gäller hund så har vi tatt imot alla råd vi har fått. Det tackar vi för.
Men nu har vi bestämt oss att vänta med hund ändå. Och ist lägga all vår energi på att hitta ett hus. Och jag kan ju säga att vi är nära nu =)
Jag berättar mer när det är klarare och bättre besked. Men guuud så spännande det är. -fjärillspill i magen-

Nu plingar middagen, så ha en härlig kväll.


Ingen lyckad joggingtur.

Det blev ingen lyckad joggingtur idag, hur bra kan det bli när marken ser ut så här?
Jag gled ju bara en massa runder med fötterna i den leriga marken.
Men jag hade tur att det var uppehåll precis när jag var ute för när jag kom hem så började det östa ner hagel och nu snöar det för fullt...


Mys med mina favorit grabbar.

Så här satt jag igår med mina två favorit grabbar en på varsin sida  =)
Pill i håret skulle de minsann ha båda två.


Själv njöt jag bara.

Går inge vidare bra detta.

Asså jag och allting går inte ihop. Hur duktig jag än är så klantar jag mig totalt. Tappar saker, spiller, tar itu grejer ja you name it. Jag håller på att laga mat just nu och så klart så går allting åt skogen. Jag spiller och förstör, stökar till, kletar ner hela golv. Som tur är så tränar Christoffer så jag hinner städa upp allting innan han hinner säga något. Såsen blev inte ens god plus att jag brände botten... =(

Mellanmål.

Uch nu snöar det ute, så jäkla tråkigt! och värre ska det blir.
Har precis ätit Keso mellanmål med hasselnötter, blåbär och tranbär. Var tvungen att köpa den när vi storhandlade igår. Den var välidgt god men inte värd att köpa för hela 17kr. Då kan man köpa en stor naturell keso sen handla nötter och bär vid sidan om.
 
PS: nu har jag pengarna jag behöver för ett körkort sparade på mitt konto, är det bara att sätta igång nu?

Solo och Kaffe.

Idag blir det vilodag från träningen skönt att bara ta det lugnt på morgonen innan man ska iväg till jobbet igen. Det är så tråkigt att det har kommit en massa snö nu igen, 3mm för att vara exakt. Men våren var ju så nära nyss och nu känns det som det är månader innan den visar sig igen.

Sitter och läser den nya Solo tidningen som har kommit ut (mysigt) med en kaffe i handen och svagt ljud av tvn i bakgrunden.

Svar JA

Så då var det faktiskt bestämt att vi ska ha en hund =)
Vi har funderat länge och noga och funderat ut lösningar på hur vi ska göra i alla lägen, så jag tror det kommer att lösa sig med allting. Nu hoppas jag bara att VALPARNA är friska och att allting är som det ska. Annars får vi helt enkelt kolla på en annan hund.
Eftersom tiken är en ras och hanen är en ras så kommer de små valparna bli en blandras. Christoffer försökte lista ut vad för slags ras det blir alltså en blandning mellan Alaskan Husky Malamute något i den stilen och den här skönheten fick vi fram.

Onsdag morgon 9/3

Såå då har jag kommit hem från joggingrundan det gick hur bra som helst. Det är ju så mycket skönare att jogga i skogen än att stå på ett löpband och inte komma någonstanns. Här har man ju ett mål att sträva efter (att komma hem) Har börjat med den nya rundan som tar 1h och 40 min. Jäkligt bra runda som jag först går till Svaneholm joggar den långa rundan sen traskar raskt tillbaka hem. Perfekt så där på morgonkvisten.


Nu är det bara hund man har i huvudet hund och hus..Ska vi ha hund ska vi inte ha hund? Det är så svårt, Man kommer ju på en massa nackdelar med att ha det. Men sen väger väl fördelarna upp det också. Det är verkligen svårt. Jag vet att vi kommer skaffa det förr lr senare så varför inte nu?

Idag jobbar jag 11-17 sen efter jag har slutat jobba så blir det att veckohandla. Nu måste jag bara komma på vad vi ska ha i veckan, det tråkigaste med veckohandlingen.....


Hemma.

Då var man hem kommen frånt jobbet, det var faktiskt en del att göra så tiden gick rätt snabbt. ´
Rundan i skogen i morse var jätteskön, det blåste lite grann men inget som stördes.
Nu känner man att våren börjar närma sig med stora steg längtar så tills man kan gå i kortbyxer och t-shirt. åhh.

När vi var ute och gick svaneholmsrundan så plockade jag på mig lite vass, tänkte det kunde vara fint att sätta i en vas och ha på golvet. Det blev som jag hade tänkt mig superfint. Fast det ända är ju att det är en genomskinlig vas så man ser ju det där fula gröna skummet i botten, någon som vet något smart sätt så man kan gömma det?


Hund eller inte?

Ja sen har vi ju lite mer planer, och den planen innefattar att skaffa en hund. Det här är ju något vi har pratat om ett tag, men har valt bort det eftersom vi har Laban.
Vår kära kompis Malin är lite av en Hunduppfödare (ibland) hon har iaf 3 st hundar själv och kan mycket om de små liven. Hennes tik som är en Alaskan husky ska få källingar och vi bara älskar lilla Windy som tiken heter. Hon är otoligt lugn och säger inte mycket. En superfin hund. Nu tycker Malin att vi absolut ska ha en av källingarna som är beräknade att komma om ca 3 veckor. Blir man sugen lr vad?!
Christoffer är ju van att ha hund eftersom han är uppvuxen med det och då vet han ju en del om det, men jag som är ny på den här fronten kan ju verkligen ingenting om hundar, bara att de är sååå söta.
Givetvis är det ingen dans på roser med en hund, jag har skrivit en lista vad som är bra och dåligt med att ha en hund. Men vi tänker och tänker fram och tillbaka på hur vi ska göra. Men jag har läst att ha katt och hund är inga problem speciellt inte när katten är stor och hunden är liten. Men vi har tid på oss att gå igenom allting och fundera riktigt. Men det hade varit mysigt att ha någon att ut och gå/jogga med eftersom jag oftas får göra det själv. Då Christoffer hällre går till gymmet och lyfter skrot.
Nä nu blir det en joggingtur i det gröna, första för i år. gogogo...
Ugnefär så här ser Malins (Windy) ut.


PÅ Hus jakt.

Härliga Måndag igen, för mig är det just nu ingen skillnad på när det är vardag och när det är helg. Jobbar ju non stop varje dag så för mig är det vardag varjedag men snart slipper jag det så fort det nya jobbet kommer igång. =)

Det tråkiga som just nu händer i vårat liv är att det inte blir något Ystad. Det är vi så klart ledsna över men vi fortstätter att kolla på hus och marklägenheter. Tyvärr är utbudet inte så stort när man är lite kräsen för man vet ju hur man vill ha det, Men eftersom jag har en man som är en jävel på att renovera så är ju inget omöjligt även om huset inte ser exakt ut som vi vill ha det.
Så som det ser ut nu så kommer vi bo kvar i lägenheten tills vi har hittat ett hus som vi gillar, och då kaske jag hinner ta körkort samt veta lite bättre hur det ser ut på jobbfronten för min del.
Som det här vakra huset som ligger utanför Skurup. Visst ser det ljuvligt ut. Det är iaf något i den här stilen som jag är ute efter, jag tror att Christoffer tycker detsamma. Sen kan man ju hitta ett rukel till hus men se alla möjligheter som man kan göra med det. Och få det exakt som man vill ha det.

Bilden är tagen från http://www.svenskfast.se/Templates/ObjectView.aspx?objectid=3PUJ2E3T0BQMICKO

Vårpromenad i solen.

Gud vilket underbart väder vi har idag, Vi har nästan precis varit ute och gått Svaneholms rundan det var jätteskönt. Det är 4 plus ute och det blåser inte så mycket heller, Underbart!
Ska jobba idag börjar kl 16, nu jobbar Linda och Jag varje dag 7 dagar i veckan. Vet inte hur länge vi kommer få göra det, det är ju inte så jättekul precis. Men det är nu i början innan de nya ägana har kommit in i det hela.
Iallafall här kommer 2 fina bilder på oss.



Hjäälp jag vågar inte köra.

Nuuu har jag sålt min gamla lägenhet till min kära Systeryster, allting är klart pengar, överföringarna, banken, lånet. Ja det är fixat. 6600 hade jag betalat av på lägenheten så nu är de pengarna inne på mitt konto under fliken KÖRKORT. Japp nu är det fan dags att ta sitt körkort, nu har jag pengar till det för snart kommer min semesterersättning från gamla chefen och det blir nog några tusen där med. Kanonbra, nu ska jag bara få tummer ur och göra det med. Hatar att köra. Tycker det är Super läskigt och en onödig sak att ha plus att jag inte har råd att ha någon bil och jag tvivlar skarpt på att Christoffer lånar ut sin bil :D
Jag ser framför mig hur jag bara backar in i något eller kanske repar upp hela sidan på bilen för jag inte såg lycktstolpen på höger sida och tar fel på gas och broms. Nej guuuud, Jag ska skaffa den minsta bilen som finns som max går i 80km/h Det är lagom de..Som bilden nedanför, en sån bil kanske jag ska ha. Hur grym som helst ju. Och jag slår vad att den är lätt att fickparkera med ;)

1 Tvättid åt gången inte 4!

När vi bokar våran tvättid så skriver man ner det i en kallender som finns i källaren, den finns 2 tider om dagen 07-14 och 14-21.
Det är ju inte så vanligt att man själv ska skriva i sitt namn den dagen man vill ha sin tvättid oftast är det ju en nyckel man får och en bricka med sitt nummer så man endast kan boka en tvättid åt gången , och en sån skulle det verkligen behövas här i huset. För den finns en "dam" som skriver sitt namn på tvättids schemat en hel månad frammåt!!! Hon bokar alltså varje söndag kl 14-21 en hel månad framöver....
Man fattar väl själv att man inte kan göra så?! eller?
Det finns ju hur många andra som vill tvätta på en Söndag kväll exempelvis VI! Så alltid när vi ser att hon har skrivit upp sitt namn varje söndag en hel månad fram så Suddar vi ut hennes namn. Tro inte att vi är dumma, för vi har skrivit klagolappar att man KAN INTE boka upp 1 månad i förväg. Men eftersom hon totalt struntar i det så har det gått så långt att hon blir utsuddad av oss! Självklart så låter vi hennes namn stå kvar så hon har 1 tid bokad. Skyll dig själv säger jag....


Nytt Jobb Ny Lägenhet.

Igår var jag på intervju hos personlig assistent, allting gick hur bra som helst och jag börjar jobba så snabbt hon hittar en som jag kan gå brevid i början så jag får se hur allting går till. Efter det så kommer jag börja jobba som vikariat sen får man se hur det går därifrån. Det är ju alltid så i början att man får vikariat och hoppa in lite här och där när man jobbar som personlig assistent. Sen helt plötsligt så leder det till en fast tjänst. Ja vad ska man säga allting är så underbart. Nytt jobb om några veckor och om någon månad så har vi en marklägenhet.
Är vi lyckliga lr vad!?

Annika: Vi ska bo vid vattentornen, på höger sida av den stora vägen så finns där en grupp marklägenheter, vet du vart jag menar? =)

Tvättade min Laban iförrgår, han var så duktigt sa inte ett ljud han bara stod där. Så jag gav han extra mycket beröm. Man kan ju tro att Laban är stor som ett hus men det är knappt något fett på den lilla krabaten han blev så tanig när vattnet gick igenom hans päls. Tog lite bra bilder med kameran men eftersom sladden är i Karlshamn så får jag nöja mig med några mobilbilder som inte blev så bra.



Vi ska flytta till Marklägenhet i Ystad.

Vi fick Marklägenheten i Ystad!! Vi är så lyckliga, det känns som allting bara har vänt. Vi har sån tur med allting känns det som. Och jag som ska på Intervju imorgon, känner mig inte så nervös än men det kommer nog. Oh jag är så spänd. Vi har redan börjat planera vad som ska göras med lägenheten. Det ska bytas golv, Ett tralldäck ska byggas, Toaletten ska fixas och massa blommor ska planteras. Åhhh det kommer bli så kul.
Jag drömmer mig bort till sommaren, Sitta och njuta på altanen i solen känna doften av nyklippt gräsmatta. Sa jag att vi kommer ha sol från morgon till sent på kvällen,!? LYXIGT!
Jag vet inte riktigt när vi ska flytta men det kommer bli innan sommaren kanske om någon månad. Nu måste vi skynda oss att lägga ut våran lägenhet så folk kan börja kolla på den. Tror faktikst den blir såld snabbt och att Christoffer får en hyffsat bra peng för den med. Vilket han verkligen förtjänar så hårt som han har jobbat med den.


Jag är Välkommen på en Arbetsintervju.

Då ska jag snart gå till jobbet, min första jobbedag med de nya cheferna -nervös- som tur är så finns min gamla chef på plats för att hjälpa det nya till rätta. Det känns skönt att ha hans stöd där.
Men jag ska inte hänga läpp mer, jag har nämligen fått ett samtal från personlig assistent chefen!! Jag är välkommen på en intervju så fort jag kan. :D När man känner att allting är skit och att Jag aldrig kommer få något annat jobb så vänder det så här. Att bara få komma på en intervju är stort, nu ser dom ju vem jag är. Så nu kan de ju inte göra annat än att anställa mig =) Ni förstår hur glad jag är just nu. Vilken underbar morgon. Nu ska man ju inte ta ut något i förskott, men det är lite svårt att låta bli att hoppas..

RSS 2.0